HTML

Kézzel látók online

A Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete "Kézzel látók" vándorkiállításának blogja. Itt követhetőek az aktuálisan zajló programok napi eseményei a szervezők és a megvalósítók tolmácsolásában. Jó szórakozást!

Friss topikok

  • Jozsef55: Kedves Író! Meddig látogatható Pécsen a program? Jövő hét végén mennénk arrafelé. Köszönöm! József (2010.09.19. 23:00) Nulladik nap
  • ZeroDivision: Sziasztok! Nekem nagyon tetszett a program, igen hasznosnak tartom ezt a rendezvényt, bár én nem P... (2010.09.17. 00:56) Mi is ez?
  • egyvalaki154: Sziasztok! Magánvéleményem annyi, hogy érdemes elgondolkodnotok azon, hogy mit jelent a sikeres p... (2010.09.16. 14:24) Első nap: a megnyitó

Linkblog

Archívum

Harmadik nap: megy a hírünk

2010.09.22. 20:15 VGYKE

2010. szeptember 16. csütörtök

A mai nap már végre valóban a látogatókról szólt, és a forgalmon is meglátszott, hogy terjed a híre a programunknak. Reggel szinte mindjárt nyitás után egy óvodás csoport érkezett, ami tudomásom szerint a "Kézzel látók" program történetében példátlan. A 17 5-6 éves apróság először körülállta az asztalt és várták, Hogy Feri valamennyiük nevét Braille-írással leírja. Ezután pedig párossával próbálták ki a sötétben vásárlást. Néhányan a kezdeti kíváncsiság után túl félelmetesnek találták a sötétséget, ám a többség bátran kiállta a próbát és emellett igen ügyesen fel is ismerte a boltban található termékeket. Természetesen itt is az édességes doboz és a Nutella volt a sláger, de a gyümölcsökkel is könnyen boldogultak, a korhatáros termékeket pedig gondosan elrejtettük a kíváncsian tapogatózó kezek elől. Eközben én viszont arra lettem kíváncsi, hogy is került ide ez a csipetcsapat, ezért beszédbe elegyedtem az egyik óvónővel. Kiderült, hogy az egyik kolléganője úton a munkába kelt át az Árkádon és látta meg a sátrunkat, és mivel a csoportnak mára semmi konkrét programja nem volt, úgy döntöttek, elhozzák a gyerekeket. Az Aradi vértanuk úti ovi munkatársainak és a gyerekeknek ezúton is köszönjük a látogatást!

Délután ismét csoportosan érkeztek látogatóink, ezúttal a Világ Világossága Alapítvány szakiskolásai jöttek el hozzánk. A különböző fogyatékossággal élő fiatalok közül nem mindenki volt túl nyitott és lelkes, de a többség itt is érdeklődéssel vett részt a programon. Volt közöttük egy kerekesszéket használó fiú is, aki természetesen szintén bejött a sátorba és végigjárta a sötét boltot. A boltunk akadálymentessége így már negyedik alkalommal bizonyosodott be. Tavaly és idén Debrecenben is volt egy-egy kerekesszékes látogatónk, illetve a pesti Árkádban az egyik ottani marketinges vezető is meglátogatott minket, aki szintén kerekesszékkel közlekedik, szóval már ebben is van rutinunk.

Ma a sajtó is ellátogatott hozzánk, a Pannon és a Pécs TV-t is köszönthettük a sátorban és a festményeknél. Mindkét stáb nagyon érdeklődő és készséges volt. A Pannon TV riportere maga is végigment a sátorban és személyesen nyilatkozott a kamerába a tapasztalatairól, a Pécs TV-sek pedig két fiatal lánnyal készítettek interjút, akik nagyon jófejek és érdeklődőek voltak. A híradás a tájékoztatásuk szerint már az esti híradóban lement, reméljük, hogy ez még jobban növeli majd a látogatottságunkat!

Ezen a napon összesen csaknem 100 látogatót fogadtunk, tehát a két csoportot leszámítva is elég jó forgalmunk volt. Közben Lacinál is elkelt az első festmény, mint általában, most is egy kisebb méretű képet vásároltak meg.

Talán csak véletlen, vagy mindennek örömére történt, hogy Laci épp ma este főzött nekünk vacsorát. Az általa kitalált és már többször ki is próbált étel leginkább egy fincsi tokányra hasonlít, az alapanyagai a hagyma, a csirkemell, a csípős kolbász, a savanyú uborka és a tejföl, no meg persze a fűszerek, a köret pedig tészta. Bár ilyenkor este általában már nem szoktam enni, ennek és a szíves kínálásnak, no meg a többiek jóízű falatozásának nem lehetett ellenállni, és tényleg kár lett volna kihagyni, köszi Laci! A nagy közös vacsora okán viszont elmaradt a mai Széchenyi téri séta, helyette a társaság nagy része a szokásosnál korábban tért aludni.

Szólj hozzá!

Címkék: sajtó csoportok vacsi akadálymentes sátor

A bejegyzés trackback címe:

https://kezzellatok.blog.hu/api/trackback/id/tr782316201

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása